FOTO: BSS / Ustupljene fotografije/sport.blic.rs
Članovima reprezentacije Kosova u boksu nije dozvoljen ulazak na teritoriju Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu u amaterskom boksu koje počinje 24. oktobra.

Kako javlja koha.net od kosovske delegacije zatraženo je da uniforme sa kosovskim obeležjima ostave na granici, kao uslov za ulazak u Srbiju, što oni nisu privatili.

-Oko 1.00 krenuli smo za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila na granici u Končulju i nije nam dozvolila da odemo tamo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. U njima piše BFK, a nama su rekli da ih ostavimo na granici i možemo da nastavimo. Ali kako smo se dogovorili sa AIBA-om, da učestvujemo samo sa oznakama Kosova, to nismo prihvatili- rekao je generalni sekretar Bokserske federacije Kosova Ljatif Demoli.

nsuzivo.rs/b92.net

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kom
23/10/2021 14:00

Да је њима до спорта и такмичења они би се борили у рингу у белим мајицама и тако би сви знали ко су шта су и одакле су. Нису то прави спортисти!

Miki Maus
23/10/2021 17:52

A zbog cega na medaljama je KiM prikazan kao zasebna drzava????

Борис
24/10/2021 01:15

Нетреба их пустити у србију. Нек позову наоружане бандите из полиције да натерају србију да их пропусте. Па шта то они мисле