Stotinu radnika u kulturi besplatno pohađa kurseve stranih jezika

       

Fondacija “Novi Sad 2021“, u okviru projekta “Izvan zone komfora“ organizovala je besplatan program obuke za strane jezike za radnike u kulturi, zaposlene u javnim ustanovama kulture.

Više od stotinu njih pohađa časove jezika koji se realizuju uz podršku Italijanskog instituta u Srbiji, Francuskog instituta kao i NS Pro Group – Centra za edukaciju iz Novog Sada.

Radnici u kulturi imaju priliku da uče engleski, nemački, francuski, španski i italijanski jezik.

Novi Sad će 2021. godinu dočekati kao Evropska prestonica kulture i samim tim će okupiti veliki broj umetnika iz celog sveta, pa će tako i većina kulturnih programa biti realizovana na stranim jezicima. Upravo ove obuke doprineće boljem razumevanju i uključivanju u kulturno-umetničke projekte i sadržaje kojima će se Novi Sad predstaviti kao centar evropske kulture i umetnosti.

Program obuke koji obuhvata 105 zaposlenih u ustanovama kulture, predstavlja i realizaciju strategije privlačenja investicija koje Fondacija “Novi Sad 2021“ sprovodi u kontekstu ekonomskog osnaživanja ustanova u gradu. Ova aktivnost omogućiće razvoj jezičkih kapaciteta zaposlenih i doprineće daljoj internacionalizaciji kulturne scene i povezivanju sa evropskim partnerima kao jednom od glavnih ciljeva projekta “Novi Sad 2021“.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: