Studenti Akademije umetnosti slali su prethodnih dana portalu NS Uživo snimke i fotografije prilaza zgradi te ustanove na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prema njihovim rečima, ta trasa je uređena jedino za vreme Exit festivala i apeluju na nadležne da asfaltiraju prilaz zgradi.

Pogledajte video:

 

Predsednik Pokrajinske vlade posetio Akademiju, stigli novi instrumenti

Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada opremila je učionice Akademije umetnosti muzičkim instrumentima i pratećom opremom u vrednosti od 32,5 miliona dinara.

Prilikom posete Akademiji umetnosti, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je juče rekao da je nabavka novih muzičkih instrumenata uslov daljeg razvoja  te institucije, koja je jedna od najznačajnijih obrazovnih i kulturnih institucija u Srbijim kao i da će novi instrumenti poboljšati uslove za studiranje na tom fakultetu.

„Posle 40 godina mi smo zajedničkim snagama obezbedili čitav set muzičkih instrumenata za potrebe Akademije, i time pokazali, u suštinskom smislu, da je Akademija, kao centar razvoja umetnosti u AP Vojvodini i Republici Srbiji, važna isntitucija, i da je zaslužila ovakvu vrstu podrške“, rekao je Mirović i dodao da Pokrajinska vlada na taj način pokazuje svoj odnos prema svim značajnim obrazovnim i kulturnim institucijama u zemlji.

Foto: Pokrajinska vlada

Mirović je još rekao da će sa ovom podrškom, kroz kupovinu novih klavira, saksofona, trombona i drugih instrumenata i prateće opreme, u Akademiji biti stvoreno uslovi za doprinos i u projektu Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine”.

„Ovom podrškom Akademija će imati imati kvalitetniji tehnički osnov za razvoj pre svega muzičke umetnosti u okviru svojih departmana“, istakao je dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i dodao da će i stari instrumenti biti u funkciji nakon rekonstrukcije.

Akademija umetnosti u Novom Sadu počela je sa radom 1974. godine, školuje više od 1000 studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

 

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments