Studentkinja FTN-a osvojila zlatnu medalju u Litvaniji

       
Foto: Fakultet tehničkih nauka

Tokom svog boravka u Litvaniji u okviru Erasmus+ programa mobilnosti studenata, studentkinja Animacije u inžinjerstvu FTN-a, Simona Vrebalov, učestvovala je na litvanskom otvorenom državnom prvenstvu iz aerobne gimnastike i osvojila prvo mesto u konkurenciji timova iz čitave Evrope.

Simona je, zajedno sa još četiri koleginice iz Litvanije, činila tim studentkinja koji je na takmičenju “International LTU Open Aerobic Gymnastics Championship 2019” predstavljao Univerzitet za tehnologije u Кaunasu (Кaunas University of Technology) gde je ona trenutno na razmeni. Simona se od malena bavi različitim sportovima: gimnastikom, plesom, fitnesom, itd., a njen talenat nije ostao nezapažen ni tokom boravka na ovom litvanskom univerzitetu kada je svoje pauze od akademskih obaveza provodila u univerzitetskom sportskom centru.

Foto. Fakultet tehničkih nauka

Tom prilikom treneri, koji su formirali i pripremali tim studentkinja za ovo prvenstvo, uvideli su njen potencijal i uputili joj poziv na kvalifikacije za poslednje slobodno mesto u timu. Nakon što je bila odabrana i ušla je u trku za odabir najboljih aerobnih gimnastičarki u ravnopravnoj konkurenciji timova iz još 12 zemalja poput Velike Britanije, Francuske, Rusije, Estonije, Letonije, Кazahstana, Grčke, Belorusije, zajedno sa još četiri svoje koleginice, postala je prvakinja u ovom sportu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments