Povodom obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja u utorak, 20. marta Dom zdravlja “Novi Sad” organizuje više akcija koje imaju za cilj da ukažu  na važnost oralnog zdravlja.

’’U okviru ove akcije, naši sugrađani će u objektu Univerexporta” ALBA” u terminu od 9 do 11 časova dobiti savete od naših stomatologa kako se adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom zdravlje usta i zuba može sačuvati. Isto tako, za naše sugrađane koji se tog dana budu zatekli spremili smo poklone koje je obezbedio sponzor, kompanija CURAPROX’’, poručuju iz novosadskog Doma zdravlja.

Osim edukacija za pravilno održavanje oralne higijene i saveta stomatologa, građanima će biti na raspolaganju i ekipa Preventivnog centra  koja će kontrolisati šećer u krvi, meriti krvni pritisak i izračunavati indeks telesne mase.

Ovogodišnja akcija biće obeležena i u stomatološkim ordinacijama koje se nalaze u objektima osnovnoškolskih ustanova gde će stomatolozi Doma zdravlja “Novi Sad” kroz kreativne radionice ukazati na značaj zdravlja usta i zuba.  Deca će dobiti poklon pakete sponzora.

Akcije će se održati u sledećim školama:

Osnovna škola “Petefi Šandor“

Osnovna škola “Dositej Obradović“

Osnovna škola “Jožef Atila“

Osnovna škola „Aleksa Šantić“,  Stepanovićevo

Osnovna škola  “Miroslav Antić“, Futog

Oralne bolesti spadaju u najčešće hronične bolesti današnjeg društva. Posete stomatologu moraju da budu redovne i obavezne, jer se oralno zdravlje vrlo jednostavnim, bezbolnim i jeftinim preventivnim i profilaktičkim merama može sačuvati tokom života.

Oko 90% stanovništva u svetu je u opasnosti od nekog oblika bolesti usta i zuba u toku života, a koje je moguće izbeći kroz državne programe prevencije, ranog otkrivanja oralnih bolesti i njihovo lečenja.

autor: nsuzivo.rs

 

 

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments