Sutra počinje basket spektakl u centru Novog Sada

       

Basketaši iz 10 zemalja sveta, muzičari i teren specijalno pravljen za ovu priliku, spremni su za sutrašnji turnir “Novi Sad Ultra Challenger”. Basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova “Novi Sad 3×3”  i “Liman 3×3”, biće održan na Trgu Slobode od 24. do 25. maja.

  • U petak, 24. maja, kvalifikacije će trajati od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17:30 do 22 časa.
  • Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19:30 časova i za pravu basket poslasticu koju ćemo gledati tokom polufinala i finala od 19:50 do 22 časa.

Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Internacionalni turnir u basketu 3×3, “Novi Sad Ultra Challenger” okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin i Sosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn iz Estonije i Odessa iz Ukrajine. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico City-ju u julu.

Tokom oba dana, praznik za ljubitelje basketa uveličaće i celodnevni muzički program koji predvode čuvena novosadska organizacija Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.

Centar Novog Sada već sada krasi izdignuti teren za basket na čije tribine staje 600 ljudi, a specijalna rasveta i ozvučenje doprineće posebnom doživljaju. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. Na turnir koji popularizuje basket u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji pozvani su svi Novosađani i posetioci iz celog sveta. U cilju promocije fer pleja i zdravog stila života, Novi Sad otvara svoja vrata svim ljubiteljima ovog sporta u godini kada ovaj grad nosi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Basket 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3×3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3×3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – “Liman 3×3” i “Novi Sad 3×3” stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3×3.

Generalni sponzor događaja je Ultra energy drink, a turnir su podržali i Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i šoping centar Promenada, MaxBet i VODA VODA.

Autor: nsuzivo.ra

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments