U sredu, 04. aprila počinje dečja manifestacija “BIG uskršnje čarolije” koja se održava peti put u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Novog Sada. Program će trajati od 4. do 7. aprila na centralnom platou u prizemlju tržnog centra “BIG”.

Svečano otvaranje manifestacije je u 18 časova, a potom će uslediti muzičko-plesni nastupi i kreativno-edukativne radionice za  najmlađe sugrađane.

Decu i roditelje očekuje tri dana programskog šarenila, kreativno-edukativnih radionica, muzike, glume i zabave.

Otvaranje festivala biće ispraćeno i Bazarom uskršnjih radionica Galerije Matice srpske, Muzeja Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Gradske biblioteke, Dečijijeg centra „Uča“, škole jezika „Brightnes“, Centra za mentalnu aritmetiku „Kefalo“, ZOC „Adžija“, Play centra i Dečijeg kulturnog centra Novog Sada.

Drugi dan manifestacije, četvrtak 5. april, počinje u 18 časova i biće obeležen nastupima dečjih horova iz Novog Sada „Đurine notice“ i „Čenejci“, kao i plesača iz baletskog Studija 5 i sekcije modernog plesa „Partizan 2“. Nakon toga održava se  eksperimentalna likovna radionica „Imaginarijum Belog zeca“, a posle nje uslediće „Uskršnje igre“, odnosno takmičenje u različitim veštinama.

Poslednji dan naše manifestacije, subotu 7. april, obeležiće pozorišna predstava „Pobuna lutaka“ od 11 sati. Zatim nastupaju  Iskrica ljubavi i Munje lepog ponašanja koji će predstaviti „Muzički bonton“, a potom će na scenu izaći i mališani iz PU „Dreamland“ sa nastupom „Tačka, tačka, tačkica…“.

Od podneva slede kreativno-edukativne radionice Muzeja Vojvodine „Uskršnje jutro“ u okviru koje će deca pričati o tome koliko poznaju Uskrs, a onda i kreativna radionice DKCNS „Čarobno BIG jaje” na kojoj  će deca različitim tehnikama oslikavati jaja. Za sve učesnike biće organizovan i izbor za najmaštovitije i najjače jaje. Uskršnje druženje biće završeno „Potragom za zlatnim jajetom“.

Svi programi festivala „BIG uskršnje čarolije“ potpuno su besplatni za sve učesnike i nije potrebna prijava za učešće na radionicama.

Kompletan program festivala i satnicu možete pronaći OVDE.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments