“WATER FEST 2019” ima za cilj da građane i građanke Novog Sada informiše i edukuje o značaju zaštite i očuvanja vodnih resursa i mogućnostima održivog korišćenja jednog od osnovnih prirodnih resursa. Festival će se održati od 27. do 29. juna u Novom Sadu.

Kroz raznolike aktivnosti u okviru festivala želja organizatora je da sugrađanima, a posebno mladima, približe probleme sa kojima se čovečanstvo susreće kada su u pitanju voda i njena upotreba. Takođe, želja im je da skrenu pažnju na problem nepostojanja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Novom Sadu i nepostojanje kanalizacione mreže na jednom delu teritorije Grada, što ima negativne uticaje na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Projekcija filma “Plavo srce” biće realizovana na “Tribini mladih”, a muzički deo programa u prostoru Otvorenog bioskopa Kulturnog centra Novog Sada.

Tokom festivala svi posetioci moći će od volontera i aktivista udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” da dobiju više informacija na koji način mogu doprineti očuvanju i održivoj upotrebi vode.

Ulaz je slobodan.

Organizator festivala je udruženje “Odrasti zdravo”, uz podršku Grad Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments