Zbog radova „Železnice Srbije AD“ na izmeštanju visokonaponskog električnog voda, u utorak, 14. jula, doći će do prekida u isporuci sirove vode sa izvorišta Petrovaradinska ada.

Izvorište Petrovaradinska ada će od 8 do 14 sati biti van sistema vodosnabdevanja što znači da će do Fabrike vode dolaziti 600 litara sirove vode manje, a to je smanjenje za 45 odsto u odnosu na pun kapacitet pogona za preradu vode.

Usled pomenutih radova, doći će do smanjenja pritiska u gradskom distributivnom sistemu, odnosno na teritoriji celog grada i prigradskih naselja.

Nakon završetka radova i priključenja struje, tog dana, pa čak i narednog ako bude potrebe, očekuje se smanjen pritisak u distributivnoj mreži.

Takođe, biće potrebno neko vreme da se vodovodna mreža stabilizuje i svi korisnici dobiju uredno vodosnabdevanje. Ukoliko radovi potraju duže od predviđenog vremena, bitno je naglasiti i naznačiti da to ne zavisi od JКP-a „Vodovod i kanalizacija“.

Služba proizvodnje i distribucije vode JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ obaviće sve pripremne radnje u Fabrici vode prethodnog dana i noći, kako bi u utorak, 14. jula, bila isključivo usmerena na distribuciju vode.

“Apelujemo na sve sugrađane da imaju strpljenja zbog najavljenih radova „Železnica Srbije AD“ i podsećamo da vodu iz gradskog Vodovoda racionalno troše jer voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo treba koristiti za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu, a aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće”, navodi se u saopštenju.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Милош
13/07/2020 12:37

Па притиска на Ветернику нема већ два месеца, чекам 1 сат после поноћи да бих могао да се истуширам