Sva imovina novosadskog ”Hleba” na prodaju

       
Foto: Dnevnik

Uz saglasnost odbora poverilaca od 23. maja ove godine, stečajni upravnik AD „Hleb” objavio je oglas o prodaji imovine tog nekada poznatog novosadskog preduzeća. Javno nadmetanje za prodaju celokupne imovine AD „Hleb” održaće se 12. jula ove godine u prostorijama preduzeća, a početna cena je 416.097.773 dinara, piše Dnevnik. 

Odlukom Privrednog suda u Novom Sadu, 30. oktobra prošle godine proglašeno je bankrotstvo Akcionarskog društva za proizvodnju hleba i peciva, trgovinu i ugostiteljstvo „Hleb” Novi Sad.

Imovinu „Hleba” čine nepokretnosti u Novom Sadu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Futogu. Na prodaju je više objekata izgrađenih u Novom Sadu u Ulici Bajči Žilinskog, među kojima je poslovni kompleks fabrike hleba i peciva s magacinima i silosima. U Novom Sadu, u Ulici Gavrila Principa, prodaje se takođe više objekata starijeg datuma izgradnje. U Ulici Danila Kiša u Novom Sadu prodaje se ruinirani objekat, a reč je o lokaciji za izgradnju stambene zgrade. Na prodaju u Novom Sadu su i tri dvorišne stambene jedinice od 161 kvadratni metar u Jevrejskoj ulici.

U Petrovaradinu se prodaje poslovni prostor – samoposluga od 85 kvadratnih metara. Na dve lokacije u Futogu takođe se prodaje imovina tog preduzeća: u Ulici cara Lazara poslovni prostor – samoposluga od 256 kvadratnih metara, uz magacinski prostor od 20 kvadrata, a u Ulici Rade Kondića dva stana od 39 i 37 kvadratnih metara u stambenoj zgradi, kao i poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost, površine 304 kvadrata.

Osim poslovnih objekata u Novom Sadu, prodaje se i nekoliko stanova u vlasništvu tog preduzeća. Tako su u ponudi jednostoban stan od 31 kvadrat u Ulici Stevana Čalenića i tri garsonjere od po 14 kvadratnih metara na Futoškom putu, uz napomenu da je reč o društvenoj svojini, a stambena zgrada je namenjena za kolektivno stanovanje.

U zoni Nacionalnog parka „Fruška gora” u Sremskoj Kamenici na prodaju je ruinirani objekat površine 123 kvadratna metra, dva neuknjižena pomoćna objekta i montažna metalna trafostanica. Na Trgu Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici prodaju se prodavnica od 181 kvadratni metar i pomoćne zgrade od 15 i 45 kvadrata.

Od pokretne imovine AD „Hleb” prodaje se linija za proizvodnju hleba, profesionalna pekarska oprema za proizvodnju, silosna oprema, kancelarijski nameštaj i motorna vozila. Na prodaju su i zalihe rezervnih delova i alata, goriva i ambalaže, kao i potraživanja i prava koje je to preduzeće imalo na kraju prošle godine.

Novosadski AD “Hleb” ne postoji otkako je ključ u bravu stavljen u decembru 2017. godine, posle stečaja uvedenog 19. septembra, a zatvorene su i sve prodavnice “Hleba” u Novom Sadu. Tako je blizu 90 radnika za nepuna tri meseca od uvođenja stečaja do likvidacije ostalo bez posla. Iz ovog nekadašnjeg novosadskog giganta, svojevremeno je izlazilo i po 100.000 vekni na dan.

Autor: Dnevnik

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Talandara
12/06/2018 16:55

Ko ce prvi kostic ili matijevic a mozda i miskovic