FOTO: SHUTTERSTOCK / RAS SRBIJA

Najnovija informacija u pogledu odnosa prema vakcinaciji radnika stigla je iz Nemačke. Naime, ova evropska zemlja u kojoj radi oko pola miliona Srba, planira da uvede nova pravila prema kojima nevakcinisani radnici ne bi primali naknadu za bolovanje, ukoliko bi ih mere korona virusa primorale na karantin.

Prvo je iznenadila Italija koja je obavezala sve radnike u javnom i privatnom sektoru da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu da su preležali koronu. Potom su na listu, zbog sličnih odluka, dospele i Slovenija, Francuska, Grčka, Nemačka, SAD

– Odbijanje vakcinacije ima nedvosmisleno loš uticaj na ekonomiju i može prouzrokovati dvostruki problem: radnici neće biti na svom radnu mestu, a to će opteretiti ceo ekonomski sistem. U skladu sa tim, obavezna vakcinacija ne predstavlja negativnu praksu – kaže za “Blic Biznis” profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.

Nova pravila priprema nemačkog Ministarstvo zdravlja trebalo bi da stupe na snagu najkasnije 11. oktobra tekuće godine.

nsuzivo.rs/blic.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
24/09/2021 10:12

U skladu sa tim, obavezna vakcinacija ne predstavlja negativnu praksu – kaže za “Blic Biznis” profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.
Е он је познат стручњак експерт епидемиолог и економиста. Све нам је потаман па сад и он

Grobar NS
25/09/2021 13:27

Sasvim normalno je da se ne placa bolovanje ljudima koji odbijaju vakcinaciju. Ja imam 35 godina zivim u Austriji vakcinisan sam sa obe doze i zivim normalan zivot kao ranije. I ja sam mislio ma sacekacu procice ne moram da se vakcinisem. Shvatio sam koliko sam u zabludi kada su poceli da umiru ljudi koje sam poznavao, kada sam vidjeo posljedice koje virus ostavlja na zdravlje mladim ljudima oko mene. Dozovite se pameti i vakcinisite se. Dok se svi ne vakcinisu nema normalnog zivota!