Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Gradskoj kući u Novom Sadu upriličen je svečani prijem za predstavnike udruženja i institucija koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

Tom prilikom prisutnima se obratio gradonačelnik Miloš Vučević i istakao da Grad Novi Sad predstavlja primer lokalne samopuprave koja vodi odgovornu socijalnu politiku.

“Budžet za Upravu za socijalnu i dečju zaštitu iznosi osam posto ukupnog budžeta Grada što je i te kako reprezentativno za gradove i opštine u Srbiji. Više od 366 miliona dinara izdvajamo za podršku udruženjima osoba sa invaliditetom, a postoje zakonske procedure i pravila kako se taj novac procesuira. Mnogo je učinjeno, ali izazovi su i dalje pred nama kada je reč o uklanjanju fizičkih i društvenih barijera. Obezbedićemo nove podsticaje u oblasti socijalne zaštite i to ću obrazložiti kada budemo predlagali Odluku o budžetu za 2019. godinu koja je u izradi. Deo ostvarenih prihoda opredelili smo za organizacije i ustanove koje se bave podrškom osoba sa invaliditetom. Кao zajednica bićemo ponosni da predstavimo budžet koji je i razvojni, ali i socijalno odgovoran. Očekujem da organizacije, udruženja i ustanove koje se bave ovom problematikom budu kritički nastrojeni prema Gradu jer ćemo tako biti uspešniji, i jedino zajedno možemo postići bolje rezultate”, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prisutnima na prijemu obratio se i predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Novi Sad i predsednik Кoordinacionog odbora osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada Josip Vlček.

Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu, u okviru obeležavanja 3. decembra, organizuje i koncert ansambla Кredarica sa gostima, u sredu 5. decembra u 11 časova u amfiteatru SPENS-a. Takođe, informativni panoi devet udruženja koja realizuju programe od posebnog interesa iz oblasti socijalne zaštite biće postavljeni u izložbenom prostoru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments