Svečano obeležavanje Dana škole “Isidora Sekulić”

       

U čast 29 godina postojanja jedne od najuspešnijih novosadskih gimnazija, 21. i 22. marta, Gimnazija “Isidora Sekulić“, svečano obeležava Dan škole.

Učenici, u saradnji sa profesorima, pripremili su raznovrstan program za mnogobrojne goste, među kojima su predstavnici prijateljskih škola, Gimnazije br. 13 i Gimnazije br. 172 iz Nižnjeg Novgoroda, kao i predstavnici Horskog koledža “Lev Sivuhin“.

Međunarodna saradnja, po kojoj je Gimnazija “Isidora Sekulić“ prepoznatljiva, a čiji su rezultati vidiljivi kroz primenu uspešnih nastavnih pristupa i inovacija ostvarenih kroz razmenu iskustava, jedan je od imperativa u celokupnom radu škole. Direktorka Gimnazije, mr Ružica Vukobratović, pokrenula je pomenutu inicijativu koja traje već čitavu deceniju, a čija je kruna Međunarodna konferencija 3К (kultura, komunikacija, kompjuter) koja okuplja partnerske škole iz Rusije, Rumunije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i mnogih drugih škola iz zemlje i inostranstva.

Кao gest dobrodošlice gostima iz Rusije, 21. marta u Svečanoj sali Gimnazije, sa početkom u 18 i 30 časova, biće upriličeno Rusko veče zamišljeno kao kolaž poezije i muzike.
Svečana akademija pod nazivom “Dečak po imenu Andreas Sam“, ove godine posvećena liku i delu Danila Кiša, a povodom tridesetogodišnjice od smrti našeg višestruko nagrađivanog pisca , biće izvedena 22. marta u Svečanoj sali Gimnazije sa početkom u 12 časova.

Poziv je otvoren za sve prijatelje i saradnike Gimnazija “Isidora Sekulić“ da svojim prisustvom uveličaju svečanost i proslave 29 godina na putu humanosti, odgovornosti i znanja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments