Sveti Sava proslavljen i u vrtiću “Novosađanče”

       

Povodom slave Sveti Sava, u vrtiću “Novosađanče” Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” juče, 28. januara, upriličena je priredba, a tom događaju prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Ovo je prilika da se još jednom podsetimo šta je Sveti Sava sve činio za života, i da je po delima bio naš savremenik, prevazilazeći istorijsko doba u kojem je živeo. Vrednosti koje je utkao u našu državnost i duhovnost su neprolazne, i niko ne može da nam ih oduzme. Učenje o Svetosavlju je učenje za budućnost, a nema boljeg mesta za to od ovog, gde upoznajemo buduće generacije koje će biti i bolje i uspešnije od nas. Čeka nas mnogo toga bitnog kada je reč o PU ”Radosno detinjstvo”. Grad je izdvojio 200 miliona dinara za izgradnju modernog objekta u Orahovoj ulici na Кlisi, važni su i projekti rekonstrukcije objekta u Ulici Svetozara Miletića, nadogradnje i proširenja vrtića u Budisavi, Кaću i Кovilju, kao i mnogi drugi. Takođe, zahvaljujući odgovornom odnosu prema budžetu, pred kraj prošle godine uspeli smo da povećamo primanja zaposlenih u PU ”Radosno detinjstvo”. Oni nisu plaćeni srazmerno posvećenosti prema našoj deci, ali svaka podrška je značajna, i trudićemo se da je i ove godine obezbedimo”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U okviru priredbe u vrtiću “Novosađanče” nastupio je i hor “Ison” predvođen Mišom Blizancem, a zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su Svetosavske povelje PU “Radosno detinjstvo”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments