Foto: ckv.org.rs
Ovog vikenda na Štrandu održano je takmičenje povodom “Svetskog dana prve pomoći” pod sloganom “Prva pomoć deci – prva pomoć za decu”.

Svetski dan prve pomoći koji se obeležava svake druge subote u septembru. Ove godine u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine održan je na Štrandu. Učestvovalo 12 ekipa iz Kikinde, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Vršca, BačkePalanke, Kanjiža, Pančeva, Kovina, Sremske Mitrovice i Rume kao i iz opština sa teritorije Vojvodine.

Pored Novog Sada smotra se održava u Beogradu, Kraljevu i Vranju sa ciljem da se skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i kompletnu društvenu zajednicu.

Na organizaciji su učestvovali najuspešniji mladi volonteri ekipe Crvenog krsta, koji su pokazali znanja i veštine spasavanja života i pružanja prve pomoći kod dece.

Uroš Crnić iz Crvenog krsta Novog Sada ima 17 godina, bavi se programom pružanja prve pomoći, a kada ima potrebe pomaže i u drugim akcijama. Volontiranjem se bavi pet godina.

– Takmičenje je odlično organizovano, a pošto smo se dosta pripremali, pokazali smo naše znanje i mislim da smo do sada sve dobro uradili. Naučili smo i neke nove stvari, dok druženje i zabava ne izostaju, uz stvaranje i novih poznanstava. Atmosfera je uvek dobra i imam baš mnogo prijatelja iz drugih gradova, zahvaljujući ovoj organizaciji – za “Dnevnik” rekao je Uroš.

nsuzivo/dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments