Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Grad je ove godine izdvojio oko 30 miliona dinara besplatne udžbenike za sve đake prvake

Svi novosadski đaci prvaci dobiće besplatno udžbenike za prvi razred. Novi Sad je jedan od prvih gradova u Srbiji koji svoj deci koja kreću u prvi razred obezbeđuje gratis udžbenike.

Grad je ove godine izdvojio oko 30 miliona dinara besplatne udžbenike za sve đake prvake.

BESPLATAN VRTIĆ

Pored toga, u Novom Sadu je državni vrtić potpuno besplatan, a sva deca koja idu u privatne vrtiće dobijaju subvencije od grada.

U vrtiće je upisano oko 17.000 dece, a za subvencije boravka 3.400 mališana u privatnim vrtićima grad izdvaja oko 300 miliona dinara na godišnjem nivou. To je velika pomoć Novosađanima, smatraju u Gradskoj kući. NS uživo je sproveo anketu među roditeljima dece koja idu u privatne vrtiće i oni ističu da su vrlo zadovoljni visinom subvencije koju dobijaju od grada.

U Novom Sadu je državni vrtić potpuno besplatan, a sva deca koja idu u privatne vrtiće dobijaju subvencije od grada

– To je ozbiljna ušteda na godišnjem nivou za naš kućni budžet. Ja imam dvoje dece i uštedim više od dve hiljade evra. Svakako da je podrška grada značajna i velika – kaže Ivana R. (36).

 

NAGRADE ZA NAJBOLJE

Iz budžeta grada novac dobijaju i najbolji đaci. Za Vidovdanske nagrade za najuspešnije đake osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada dobilo je 486 učenika za koje je izdvojeno ukupno 6 miliona i 200 hiljada dinara. Najbolji učenici novosadskih škola otići će na Krf i u obilazak Srpske kuće, za šta je izdvojeno 2 miliona i 200 hiljada dinara.

Iz budžeta grada novac dobijaju i najbolji đaci. Nagrađeno je 486 učenika za koje je izdvojeno ukupno 6 miliona i 200 hiljada dinara
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine će biti završena nadogradnja velikog broja novosadskih škola. Od 1. septembra učenici bi trebalo da krenu i u nadograđenu gimnaziju „Isidora Sekulić”, a radovi se privode kraju i na dogradnji objekta OŠ „Ivan Gundulić”. Osnovna škola „Vasa Stajić” dobiće proširenu fiskulturnu salu, a počeće se i sa rekonstrukcijom i nadogradnjom Medicinske škole „7.april”, najavljuju iz grada.

K. Anđelić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments