Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ko su pobednici velikog višemesečnog ocenjivanja? Čiji kvalitet je izuzetan i konstantan? Roze, belo, crveno?

Apsolutni šampioni kvaliteta 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma su Radević Estate iz Rogama i Patrijaršijska dobra iz Beograda. Vinariji Radević uručen je Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za izuzetan kvalitet likerskih, belih, roze i crvenih vina.

-Treba jako puno znoja i rada. Vinograd smo zaorali i otpočeli smo od nule supruga i ja, kada smo se vratili nakon 27 godina života u inostranstvu. Prvo takmičenje nam je bilo pre šest godina u Novom Sadu i prva medalja je bila novosadska. Ove godine sa velikim ponosom mogu da kažem da idemo sa šampionskim peharom i apsolutnim pobednikom sajma za 2021. godinu- rekao je za NS Uživo Goran Radević, vinar i vinogradar iz Podgorice.

Vinarija Radević iz Podgorice odnela je Veliki šampionski pehar za 2021. godinu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Patrijaršijska dobra nagrađena su za standardno visok kvalitet vina, kao i širokog asortiman jakih alkoholnih pića. Veliki šampionski pehar i zvanje apsolutnog šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pića pripali su Slobodanu Seniću iz Viševca, za najviši kvalitet izuzetno velikog broja uzoraka voćnih rakija.

Srebrni pehar pripao je somborskoj vinariji Dragić, za kvalitet vina a Destileriji Turčinović za vrlo širok asortiman voćnih rakija, kao i programa izuzetno kvalitetnih likera. Vinariji Komazec iz Inđije dodeljen je pehar za vina, a podgoričkoj vinariji Rogošić za visok kvalitet i za ocenjenu lozovu rakiju, kao i vinarija Brkić iz Velike Hoče. Destileriji Đurađ u Ravnom Selu Pehar Novosadskog sajma je pripao za širok asortiman voćnih rakija, kao i program vrlo kvalitetnih likera.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi Sad je okupio vinare i ljubitelje rakije iz svih krajeva Srbije i regiona. Tako su ceremoniji prisustvovali vinari, destilerije i gazdinstva iz Inđije, Sombora, Beograda, Čačka, Svrljiga, Pirota, Vršca, Nikšića, Trebinja, Podgorice i Perušića u Hrvatskoj.

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sava Segedinski
04/07/2021 19:36

Izvanredni ljudi. Dr Goran Radević je ostvario svoj san da se vrati kući u Crnu Goru, sa porodicom i nastavi tradiciju vinogradarstva. Za sve svoje susede i ljude dobre volje Radević Estate je postao temelj stabilnosti koji je obnovio život na obali reke Zete u mestu Rogami pored Podgorice. Doneli su novi kvalitet u saradnji sa vrhunskim stručnjacima enologije, investirali u poljoprivredu i podigli vrednost cele lokalne regije. Bravo za ovu divnu porodicu, velika nagrada Sajma je u pravim rukama.