Novi Sad će proširiti saradnju s Budvom, Herceg Novim i Tivtom. Gradonačelnik Miloš Vučević sastao su u Budvi s predsednicima opštine Budva Markom Carevićem, predsednikom Skupštine opštine Herceg Novi Željkom Otovićem i  predsednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

Najviše pažnje posvećeno je nastavku razgovora i razmeni iskustava u vezi s kandidaturom Budve, zajedno sa Tivtom i Herceg Novi za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

POMOĆ PRIJATELJA

Vučević je naglasio da je Novi Sad spreman da sva do sada stečena znanja stavi na raspolaganje, kako bi se Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi što bolje pripremili za proces kandidature na najbolji mogući način.

– U Crnoj Gori nas uvek dočekuju iskreni prijatelji i tradicionalno gostoprimstvo. Pre sedam godina smo i mi bili na samom početku celog EPK procesa, a sada kao pobednici, sa zadovoljstvom delimo naša znanja sa prijateljskim gradovima i opštinama. Predstavncima opština sa teritorije Boke Kotorske preneo sam važnu poruku, a to je činjenica da mogu da računaju na finansijsku podršku Republike Srbije za sve velike investicione projekte koji imaju za cilj boljitak građana ovog dela Crne Gore – rekao je Miloš Vučević i najavio da će uskoro uslediti i potpisivanje formalnog Protokola između Tivta i Novog Sada, kao i da ga raduje što je ova letnja sezona na primorju mnogo uspešnija od prethodne.

 

Najviše pažnje posvećeno je nastavku razgovora i razmeni iskustava u vezi s kandidaturom Budve, zajedno sa Tivtom i Herceg Novi za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine

ZNAČAJNA ISKUSTVA

Predsednik opštine Budva Marko Carević rekao je da su iskustva Novog Sada koji je pobedio u vrlo teškoj konkurenciji vrlo značajna.

– Veoma cenimo bogata iskustva Grada Novog Sada koji se ovenčao tom prestižnom evropskom titulom u oblasti kulture i velika nam je čast što će nam naši prijatelji iz Srbije pružati podršku u pripremama za prezentaciju naših primorskih gradova u najboljem svetlu – rekao je domaćin sastanka Marko Carević i dodao da je ovaj susret odlična prilika da se utanače detalji u vezi sa dolaskom najboljih novosadskih učenika u Budvu.

DOBRE VEZE

Predsednik SO Herceg Novi Željko Otović rekao je da je od izuzetnog značaja da bokeljski gradovi u budućnosti bolje sarađuju, ne samo međusobno već i sa regionom.

– Pored razgovora o kulturi, pričali smo o stvarima koje će promeniti životni standard naših građana, a u pitanju su infrastrukturni projekti koji su preko potrebni Boki Kotorskoj. Izuzetno sam ponosan na činjenicu što je Republika Srbija izrazila spremnost za učešće u takvim projektima, jer smo mi usmereni jedni na druge i moramo sarađivati – rekao je Otović.

Predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović istakao je kao fokus današnjeg sastanka regionalnu saradnju i to da su razgovori vođeni u cilju unapređenja standarda života svih građana.

– Dajemo novi intenzitet saradnji Novog Sada i crnogorskih gradova, prvo preko EPK  projekta, ali tu su i infrastrukturni projekti važni za stanovnike Boke Kotorske. Hvala na podršci gradonačelniku Vučeviću, i na lepim vestima u vezi sa finansijskom i logističkom podrškom iz Srbije – istakao je Željko Komnenović.

Katarina Anđelić

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zoki
12/07/2021 16:45

Dovlace se nove snage iz crne gore . mora da se poboljsa brojno stanje