Takmičenje kućnih pivara 21. i 22. septembra na Štrandu

       

Klub Pivara Novi Sad organizuje treće po redu internacionalno Takmičenje kućnih pivara koje će se održati 21. i 22. septembra u klubu Kapetan Barni na Štrandu, u Novom Sadu.

Na takmičenje su se prijavili takmičari iz Srbije i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, i države regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Hrvatske, Poljske, Slovačke i Srbije.

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. Iako kod nas još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg kraft piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva.

Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program, a nastupiće Josip A LisacZbogom Brus LiFunktastiCoalition.

Ulaz na takmičenje je besplatan, kao i na plažu Štrand u tom periodu.

Klub pivara Novi Sad poziva sve zainteresovane da dođu i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži.

Za detaljnije informacije posetite Fejsbuk stranicu Klub pivara Novi Sad.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments