Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Direktorka UNICEF-a u Srbiji, Dejana Kostadinova, uručila je inkubator Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine, u sklopu kampanje “Tako mali da bi u srce stali”.

U okviru ove kampanje donirana su četiri inkubatora neonatološkim jedinicama u Srbiji. Osim Novog Sada, dva nova inkubatora dobio je Niš i jedan je doniran u Kragujevcu.

Direktorka Instituta dr Jelena Antić istakla je da su do sada imali odličnu saradnju sa UNICEF-om i da su prošle godine dobili značajnu donaciju u vidu neonatalnog respiratora.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Osim pomoći u opremi, duži vremenski period smo dobijali i stručnu pomoć. U saradnji sa UNICEF-om smo organizovali nekoliko sastanaka, gde su eminentni stručnjaci obučili naše profesionalce kako bismo ovu razvojnu negu novorođenčadi doveli na visok standard- kazala je dr Antić.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova istakla je da nijedna mašina ne može da zameni ljubav i toplotu dodira roditelja sa detetom, pa bolnice treba da omoguće to i tokom pandemije. Tokom ove kampanje, prikupljeno je 10 miliona dinara i kroz ta sredstva je sakupljeno 4 inkubatora, dva stola za reanimaciju i jedan sistem za termoregulaciju.

Plemeniti donator Goran Janković; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Kada smo krajem prošle godine razmišljali šta ćemo raditi kao reklamni materijal, odlučili smo da ipak novac koji je namenjen za te svrhe preko UNICEF-a doniramo u ovako jednu divnu akciju. Ja sam otac tri divne devojčice i jako dobro znam šta je roditeljstvo, ovo je jedan mali gest, jedan mali dar za koji sam siguran da će mnogima učiniti mnogo zadovoljstva i sreće. Moje kompanije će i dalje podržavati akcije UNICEF-a, kad god je to i koliko god je to moguće- naveo je donator Goran Janković, vlasnik dve somborske kompanije.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments