Ovogodišnja zemlja-prijatelj „Tamburica festa“ je Turska, a tim povodom na otvaranju će nastupiti najreprezentantivniji turski simfonijski orkestar

Potpisan je protokol o saradnji između „Tamburica festa“ i „Balkan Panorama film festivala“ iz Turske povodom 15. etno muzičkog festivala koji će biti održan od 19. do 23. avgusta u Novom Sadu. U planu je snimanje dugometražnog dokumentarnog filma o 15 godina trajanja festivala. Ovogodišnja zemlja-prijatelj „Tamburica festa“ je Turska, a tim povodom na otvaranju će nastupiti najreprezentantivniji turski simfonijski orkestar.

– Radujemo se snimanju dugometražnog dokumentarnog filma o tamburici, o deceniji i po trajanja festivala, nadaleko poznatog i afirmisanog i van granica naše zemlje i Novog Sada. Time će na najslikovitiji način biti dočarani prebogato kulturno nasleđe i turistički potencijali Vojvodine, a posebno Novog Sada – Evropske prestonice kulture. S obzirom na to da je ovogodišnja zemlja-prijatelj festivala Turska, iskoristićemo tu okolnost da u zvaničnu posetu našem gradu pozovemo predsednika Opštine Alanja da poseti Novi Sad i da tada potpišemo Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje – rekao je pomoćnig gradonačelnika Aleksandar Petrović

Da protokol koji je potpisan nije samo formalni čin, potvrdio je osnivač i direktor festivala „Balkan Panorama“ Sali Salini, jer će se od septembra već krenemo sa post-produkcijom filma. On neće biti klasičan, hronološki prikaz trajanja festivala, već bogatstvo različitosti u kulturi, muzici i lepoti sa ovih prostora.

Protokol su potpisali direktor Tamburica festa Jovan Pejčić i osnivač i direktor festivala „Balkan Panorama“ iz Izmira Sali Salini, a premijera se očekuje u maju sledeće godine u Izmiru.

S. Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments