’’Teatar na dar’’ 2. i 3. juna na Slanoj bari

       
foto: Darko Dozet

Drugi po redu festival kratkih pozorišnih formi za decu ”TEATAR NA DAR” održaće se 2. i 3. juna od 11 časova u Sportskom centru Slana bara, Sentandrejski put 106b. Ulaz je besplatan.

Ove godine je na repertoaru 15 predstava u izvođenju profesionalnih pozorišnih trupa. U pauzama između predstava, deca će  moći da se druže sa piscima za decu i učestvuju u raznim kreativnim radionicama.

Za decu na festivalu nastupaju: Pozorište iz kofera,Pozorište Teatrilo, Pozorište mladih, Pozorište iz ranca,Putujuće pozorište Svitac, Visoko C, Vesela kornjača,Studio Željko Veseljko, Nadatheatre, Novosadski Novi Teatar,Upalimo reflektore i drugi. Osim predstava, na radionicama će se sa decom družiti urednici dečjih časopisa Neven i Mali Neven i Tatjana Pupovac ,dečja pesnikinja.

Pored njih, decu će zabavljati  Haos animatori, Vila Četkica i mađioničari.  Prijatelji festivala –  Minakva, Frikom i Gomeks, pripremili su slatke poklone za decu.

Festival organizuju udruženje „ Novosadski kutak“ uz podršku Grada Novog Sada, MZ Slana bara i velikog broja prijatelja, u skladu sa donetom Strategijom kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016 -2026 godine, koja promoviše decentralizaciju kulturnih dešavanja.

Autor: nuzivo.rs

Komentari: