Претрага
Претрага
Close this search box.

Telep uskoro dobija svoj park

Foto: Gradske info

Grad Novi Sad stavio je na rani javni uvid konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora u zapadnom delu grada, na području naselja Telep.

Prema priloženoj dokumentaciji može se videti da Grad Novi Sad planira uređenje velike zelene površine, koja se nalazi između ulica Somborske, Futoškog puta i Bulevara patrijarha Pavla.

Izmenama i dopunama plana generalne regulacija pomenutog lokaliteta biće obuhvaćen prostor ukupne površine 1,08 ha, gde je predviđeno uređenje još jedne zelene površine – parka susedstva, koji će služiti za odmor i relaksaciju.

Najmanje 70 posto površina namenjenih parku biće pod zelenilom, od čega će najmanje 50 odsto površine parka biti pod krošnjama drveća.

Takođe, u parku su predviđene da budu šetne staze, dečije igralište i prostor za sport i rekreaciju.

U ukupnom bilansu teritorije parka, staze će zauzimati 5–20 odsto od ukupne površine, a sve staze biće od prirodnih materijala (sitna utabana rizla, prirodni kamen, kameni tepih i sl.)

Planirano je i postavljanje česmi i javnog toaleta, koji će se oslanjati na postojeći vodovodni sistem.

U okviru parka, osim navedenog sadržaja, biće planirani i svi ostali neophodni elementi poput urbanog mobilijara, javne rasvete i dr. Kako se planira veliki broj posetilaca, biće postavljen odgovarajući broj korpi za otpatke na ulazima u park, uz klupe, kao i na popločanim delovima parka.

Efekti planiranja ovakvog koncepta uređenja u Novom Sadu obezbediće povećanje površina pod zelenilom, estetsko-dekorativne efekte, humanije uslove za život i rad stanovništva, proširenje mogućnosti i uslova za rekreaciju i igru dece i odraslih i dr.

Planski osnov za izradu Plana je Generalni urbanistički plan grada Novog Sada do 2030. godine, a trajanje Ranog javnog uvida je od 19.03. 2024. do 02.04. 2024. godine.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Malogradske info
20.03.2024 13:44

Ej mogli bi da spomenete da je to samo trecina od prvobitno planirane povrsine, jednu parcelu Karinu, druga za koga, hokstapleri? 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by Malogradske info
Gost
Vidoje
20.03.2024 16:14

Super je to. I park i zgrade. Vrati se slobodno na dedovinu pa ces imati zelenila i vocnjaka koliko hoces. Grad ide napred, ne haje za komunjarama koje su protiv svake gradnje. Pozz

Gost
Ralex
21.03.2024 14:30
Odgovori  Vidoje

Kakve veze imaju komunjare sa protivljenjem gradnje,malo lupetamo a?A i podržavaš ovu lopovsku vlast Vidoje.

Gost
romanista
22.03.2024 13:03
Odgovori  Vidoje

Vidoje,tvoje ime govori da si autentičan Srpski heroj…Imam za tebe čuku vojvode Putnika,50 m vodootporna…

Gost
Dejan
21.03.2024 22:04

Ajde ne lupetaj. Zgadili ste se narodu vise!!!

Gost
MarkoNS
21.03.2024 13:23

A auto perionice sto to koriste vec?

Gost
Branko
21.03.2024 18:43

Koliko mi je poznato da je ta lokacija bila predvidjena za novi veliki protivpozarnI centar .Prvom je bila namenjena lokacija u vreme S Milisevica na novom naselju pa se zbog javasluka odustalo I predvidelinovu lokaciju a sad odustaju od grad je tog centra I prave park.To znaci da se neznas ko pije a ko placa.

Gost
Ruža
22.03.2024 12:46

Šta je jedan hektar??? To je premaleno, pa ne znam da li će to baš biti park. Grad svakim danom gubi uslove za humano življenje. A mogli bi za sve ima mesta, samo uz malo bolje planiranje. Grad u ravnici, može da se širi na sve strane, a svi gledaju samo da što više natrpaju.

Povezane vesti