Terapeutsko pisanje priča za decu za lakše i srećnije odrastanje

       

Preduzeće za konsalting i edukaciju roditelja “Parentis“ iz Novog Sada u subotu, 1. decembra, organizuje predstavljanje knjige “Lekovite priče – za lakše i srećnije odrastanje” australijske spisateljice i svetski poznatog pedagoga Suzan Perou.

Autorka knjige je priznati stručnjak u oblasti terapeutskog pisanja priča za decu koja se teško snalaze u određenim situacijama, kojoj je potrebna pomoć u korekciji nekog neželjenog ponašanja, koja su doživela neke veće ili manje traume kao i za decu žrtve nasilja.

Knjigu je objavila izdavačka kuća Kovačnica priča i ona sadrži 80 priča za različite situacije sa kojima se deca susreću, kao i detaljna uputstva za osmišljavanje sopstvenih priča kako bi se deci pomoglo da prevaziđu određene izazove, da se lakše uklope u okruženje, a da pri tome zadrže svoju individualnost.

O knjizi će govoriti:

  • Miloš Belčević, profesor književnosti i izdavač
  • Sanja Rista Popić, direktorka preduzeća za edukaciju roditelja “Parentis“
  • Vesna Belčević, urednica i dečiji pisac
  • Dragana Milić, vaspitačica

Ulaz je slobodan, promocija traje sat vremena (od 15:30-16:30 časova), mesto dešavanja je dvorac Eđšeg.

Nakon promocije, od 17-20 časova biće realizovana tročasovna radionica: “Kad kreativnost neguje svako, dete raste radosno i lako”, susret namenjen edukaciji, podsticanju lične kreativnosti i praktičnoj primeni modela za pisanje terapeutskih priča koji autorka nudi u ovoj knjizi.

Učesnici će saznati nešto više o načinu na koji bajke, terapeutske i pedagoške priče deluju na decu, podsetiti se značaja kreativnosti i maštovitosti u komunikaciji sa njima te učiti kako i sami mogu napisati terapeutsku priču.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments