Tradicionalni Tesla global forum biće održan od 4. do 6. septembra ove godine u Arhivu Vojvodine.

Manifestacija čiji cilj je popularizacija dela i nasleđa Nikole Tesle organizuje se osmi put zaredom. Prvobitno je bila planirana u julu , ali je zbog pandemije korona virusa odložena za početak septembra. Iako u nešto kraćem izdanju i na novoj lokaciji svoju glavnu misiju neće izgubiti kaže predsednik Udruženja Tesla global forum Goran Marić.

Ove godine okupiće studente sa Kosova i Metohije i učenike Matematičke gimnazije u Beogradu ,osvajače brojnih medalja sa prestižnih svetskih takmičenja. Sa istaknutim profesorima, pravnicima, istoričarima, umetnicima, razgovaraće o nauci, ali i o svim drugim oblastima o kojima je tokom svom života promišljao i čuveni Nikola Tesla.

Tesla global je forum  je neka vrsta slobodne škole. Mesto gde se nesputano razmenjuju misli da bi se neke stvari bolje shvatile i da bismo izašli iz sve prisutnije kulture površnosti kaže profesor Aleksandar Petrović sa Filološkog fakulteta u Beogradu koji neće propustiti ni  ovogodišnji festival u čast Nikole Tesle. Dragan Šešlija  profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, čiji studenti su lane bili najbolji u Evropi kaže da se na Tesla global forumu sabira mnogo mladih, pametnih glava, koji svojim znanjem i kretaivnošću mogu da naslede put koji je započeo Nikola Tesla.

Tesla global forum biće svečano otvoren u petak u 14 časova u Arhivu Vojvodine, a prisutnima će obratiti pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

I ovogodišnji festival podržali su pokrajinska vlada i grad Novi Sad, a medijski sponzor je Radio televizija Vojvodine. Drugi deo festivala  na kojem će biti dodeljene tradicionalne nagrade “Bela golubica” trebalo bi da bude održan u oktobru.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments