TID regata stiže u Novi Sad

       
Foto: Aleksandar Milutinović

TID regata je najstarija, najduža i najveća, međunarodna, sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu. Ove godine održava se 63. put. Regata prolazi pored 10, a zaustavlja se u 8 zemalja.

Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Započeta je u Nemačkom gradu Ingolštat 23. juna 2018. godine i trajaće 75 dana.

U Srbiju, odnosno u Apatin, 25. juna uploviće 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i naravno Srbije.

U Srbiji će posetiti mesta koja se nalaze na toku Dunava: Apatin, Aljmaš, Borovo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.

U Novi Sad učesnici regate će uploviti 29. jula.

Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina Turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.

Kajakaši uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu se priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života da se pridruže Dunavskoj regati.

 

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
moj NS

ima li lepse fotografije od ove