Foto: Pexels
Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je danas za RTS da su mere potpuno jasne i precizne, a da je problem u njihovoj kontroli.

– Da li je trebalo da donesemo odluku o zatvaranju ili skraćivanju radnog vremena, čime ćemo potpuno suprotno uraditi od onoga što bi želeli svi zajedno, a drugo, šta bi to značilo, ne daj Bože, da idemo i na policijski čas – rekao je Tiodorović za RTS.

Epidemiolog je poručio da aktuelne mere uređuju sve od ulaska u zemlju do funkcionisanja unutar zemlje i prevencije. Naglašava da nije navika našeg stanovništva da poštuje mere.

Naglasio je da nije adekvatno porediti broj obolelih sa prošlogodišnjim podacima.

– Tada nismo imali vakcinu na raspolaganju, jednu meru koja svuda u svetu, pa i kod nas, jedina koja može zaustaviti, da ovu epidemiju kontrolišemo. Ja pozivam na vakcinaciju još jednom – kazao je Tiodorović.

Kada je reč o kovid sertifikatima, čije je moguće uvođenje najavila premijerka Ana Brnabić, Tiodorović naglašava da im je cilj da odgovorni građani koji su vakcinisani, testirani, ili preležali bolest, u sertifikatima će biti sve pouzdano napisano. Naglasio je da će se sertifikati koristiti u unutrašnjim delovima noćnih klubova, barova, restorana i kafića.

Tiodorović ističe da škole treba da nastave da rade i da je to najbolji način da deca doživljavaju školu kao vaspitnu, a ne samo kao obrazovnu ustanovu.

nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Caca
12/09/2021 12:01

DISKRIMINACIJA!!!!!

lol
12/09/2021 12:38

Vaspitam ti mamu

Sladjana
12/09/2021 12:58

Koja je svrha kada i vakcinisani i oni koji su prelezali mogu opet da se zaraze? Manite se manipulacije

Vučićpeder
12/09/2021 13:48

Ma terajte se bagro jedna

Dragana
12/09/2021 15:30
Reply to  Vučićpeder

🙂 kralju/kraljice!

Last edited 2 meseci ranije by Dragana
Aleksandar
12/09/2021 16:05

A sto onda 90% medicine nije vakcinisano