Tokom prethodnog vikenda u Vojvodini je registrovano 2117 novih slučajeva. U svim opštinama izuzetno je visok nivo obolevanja. Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 677 novih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Tokom prethodnog vikenda u Vojvodini je registrovano 2117 novih slučajeva. U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu  gde je registrovano 677 novih slučajeva.

U ovom trenutku broj registrovanih  aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 15.651, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći

Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština situacija se ocenjuje kao vanredna, osim u opštini Ada gde se situacija ocenjuje kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments