Ne postoji način da se predvidi požar, ali postoje načini kako da se spreči požar. Kako je grejna sezona još uvek u toku sve više ljudi traži načine da se zagreje i da ugreje svoje domove, više faktora mogu prouzrokovati požar.

PROČITAJTE: Pre dva dana porodica Dukić ostala je bez kuće, a sada im u pomoć pristižu komšije i sugrađani

Neki od potencijalnih uzroka požara su van naše kontrole poput onih koje se nalaze u samim strukturama kuća, ali neke od uzroka možete kontrolisati i tako učiniti svoj dom bezbednijim.

U odnosu na letnji period kada se najveći broj požara dešava na otvorenom prostoru, tokom zime najviše požara ima u stambenim objektima

Na ovu temu razgovarali smo sa Stojanom Milovcem komandantom Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad.

– U ovom periodu godine se koriste razne vrste grejnog tela i upravo su ta grejna tela uzroci nastanka požara – rekao je Stojan Milovac.

U cilju prevencije požara građanima se savetuje redovno održavanje grejnih tela i električnih uređaja koje treba držati dalje od elemenata koji su lako zapaljivi.

– Starija grejna tela moramo redovno servisirati i voditi računa o njihovom načinu korišćenja, dovoljna udaljenost od zavesa, kreveta, tepiha, sve to može biti uzrok požara – dodao je Stojan Milovac.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Autor: N.S.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments