TOPLANA: Sniženje cena grejanja

       

Potrošačima će se od petka, 1. februara, obračunavati po novim, nižim cenama troškovi isporuke toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode.

U trenutku kada su sve toplane u Srbiji podnosile zahteve za povećanje cena svojih usluga, jedino je Novosadska toplana uputila Predlog Odluke da se cene svih usluga snize, što je Gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem rado prihvatilo na sednici održanoj 26. decembra 2018. godine.

Variranje cene nafte na tržištu, kao i cene gasa, osnovnog energenta koji se koristi, Novosadska toplana amortizuje povećanjem ukupne efikasnosti sistema, a ne povećanjem cena usluga – grejni kablovi. Svi radovi koji su se izvodili i izvode se, za cilj imaju, pored podizanja stepena kvaliteta i pouzdanosti snabdevanja toplotnom energijom, da se efikasnost sistema podigne na viši nivo tako da je za istu količinu proizvedene toplotne energije potrebno utrošiti manje energenata. Novosadska toplana realizuje velike investicije uz kontinuirano snižavanje cena usluga, a da pritom nije korisnik ni kapitalnih ni tekućih subvencije Grada, nego uplatama na ime ostvarene dobiti u budžet Grada Novog Sada stvara mogućnost za unapređenje drugih segmenata komunalnog sistema Grada kojima je to potrebno.

Nove prodajne cene po kojima će biti obračunati troškovi isporuke toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na februarskim računima, prikazane su u sledećoj tabeli:

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Filip
31/01/2019 08:50

Da li to dolaze novi izbori kada dolazi do pojeftinjenja?