Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Pre tačno 10 godina u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu, život je izgubilo šest mladih osoba. Na današnji dan 2012. godine u požaru stradali su Renato Vuković (21), Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29). 

Foto: Kurir

Za smrt poginulih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Vlsnik Kontrasta je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar osuđen na devet godina zatvora. Ganiću je kasnije kazna preinačena na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu, a nakon toga je preminuo.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Porodice nastradalih su u međuvremenu povele spor protiv Republike, Grada i vlasnika i zakupca diskoteke za naknadu nematerijalne štete u visini od 380 miliona dinara i sud je decembra 2017. godie.

Od 2016. godine neposredno pored „Kontrasta” nalazi se i spomen-obeležje poginulima u vidu neupotrebljivih protivpožarnih stepenica koje simbolizuju večan život.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments