Treći ciklus akcije “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”

       

Prijavite Vašu ekipu za treći ciklus akcije “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?” i odigrate utakmicu malog fudbala protiv ekipe Radnog centra ŠOSO “Milan Petrović”.

Vođeni osnovnom idejom unapređenja socijalne inkluzije mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom, na inicijativu Dnevnog boravka ŠOSO “Milan Petrović” sa domom učenika iz Novog Sada i uz podršku Novog kulturnog naselja, osmišljena je, i početkom marta 2018. godine započeta akcija: “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”.

Zajedničkim delovanjem Novog kulturnog naselja i Dnevnog boravka, građani tipične populacije iz lokalne zajednice su animirani, podsticani da se aktivno uključe u akciju, što je rezultiralo orgranizovanjem više od 30 sportskih (fudbalskih) susreta između tima Dnevnog boravka/Radnog centra i trinaest ekipa, raznovrsnih grupa građana, udruženja, preduzeća i ljudi dobre volje. Do sada je u akciji učestovalo više stotina građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanju klime prihvatanja osoba sa invaliditetom.

U prethodne dve sezone akcije, fudbalske mečeve sa korisnicima Radnog centra odigrali su: Fudbalski klub Vojvodina, Odbojkaški klub Vojvodina, OPENS 2019, ekipa serije “Kurbla – Pozitivni mladi ljudi“, Exit Fondacija, Institut za javno zdravlje Vojvodine i brojne nevladine organizacije, udruženja građana, sportska društva i privatne kompanije.
Izgradnjom savezništava sa lokalnim udruženjima građana, Dnevni boravak nastoji produbiti poverenje između Škole i društvene zajednice, a sve u cilju podizanja kvaliteta života samih korisnika Dnevnog boravka, uz naglasak na podizanje praga osetljivosti za potrebe i pobuđivanje interesovanja tipične populacije za potencijale i rezultate rada mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom.

Ohrabreni nesmanjenim interesovanjem sugrađana za akciju “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”, i ove godine započinje se novi ciklus sportskih susreta, a već na početku zakazan je veliki broj fudbalskih susreta i druženja sa novim “protivnicima”.

Svi koji žele da se prijave za treću sezonu “Da li možeš da pobediš ovu ekipu” mogu to da učine na Fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments