Treći noćni izazov na Fruškoj gori

       

U organizaciji Fruškogorskog maratona i Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” održaće se sutra, 14. septembra treća po redu manifestacija “Noćni izazov na Fruškoj gori”.

“Veliko nam je zadovoljstvo da Vas ugostimo nadomak Novog Sada, na sportsko-rekreativnoj manifestaciji za koju verujemo da će Vam pružiti nezaboravno iskustvo. Dođite opušteni, na vreme, ponesite puno pozitivne energije, startujte odlučno, uživajte, dobro se provedite i posle spavajte. Pripremili smo za Vas nezaboravan provod uz puno pozitivne energije, kvalitetne muzike, obilje pića i hrane i puno ‘pozitivne energije’, koju smo spremni da podelimo sa vama. Ove jeseni Vam nudimo priliku da dokažete sebi da možete da se izborite sa psihičkim izazovima i fizičkim naporima, da pobedite sebe, da poboljšate svoju psihofizičku kondiciju i započnete bitku za zdrav život. Sve tri pripremljene staze su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, koja se nalazi samo na korak od užurbanog i nervoznog grada”, poručuju organizatori.

Učesnicima su na raspolaganju tri staze: Fan trail, Hobi trail i Sport trail.

Sve tri staze će biti maksimalno obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama, a na svim važnijim raskrsnicama će stajati volonteri koji će Vas usmeravati. Na kontrolnim tačkama će biti postavljene okrepne stanice sa vodom i perforatorima za overu kontrolnih knjižica. Staze su limitirane na 5 sati, tako da i najsporiji učesnici mogu bez problema da završe svoju stazu. Nakon 3 sata od starta, stazu prolaze tzv. ”čistači”, koji imaju zadatak da poslednji prođu stazu i nakon njihovog prolaska, kontrolne tačke se zatvaraju.

Start je 14. septembra u 19:15 sati, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, tj. 5 km od Sremske Kamenice.

MTB takmičari startuju u 19:15 sati, a trkači-planinari-šetači u 20 sati.

Pravo učešća imaju samo potpuno zdrave i psihofizički sposobne punoletne osobe, koje potpišu Izjavu da su upoznati sa Pravilima ”3. Noćnog izazova” i da učestvuju na sopstvenu odgovornost.

Tri prvoplasirana trkača i mauntibajkera sa Sport trail staze u apsolutnoj kategoriji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare i pobedničke diplome. Finišeri na sve tri staze dobijaju finišersku medalju i osveženje na cilju. Nema novčanih nagrada niti starosnih kategorija.

Svi učesnici su u obavezi da imaju čeonu ili baterijsku lampu, rezervne baterije, tehnički ispravan bicikl (E-bicikl nije dozvoljen), zaštitnu kacigu, adekvatnu garderobu za šumu u skladu sa vremenskim uslovima, plastičnu flašu/bidon sa vodom 0,5l.

Preporuka je upotreba štapova za šetanje, kao i da MTB takmičari sa sobom ponesu osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu u toku trke.

U danu održavanja, do Popovice (starta i cilja) i sa Popovice, učesnike će prevoziti autobusi GSP-a, po redovnom redu vožnje. Polasci autobusa su ispred Železničke stanice i autobuskih stajališta na početku mosta Slobode, kao i centra Sremske Kamenice. Zbog moguće gužve, krenite na Popovicu malo ranije.

Učesnici iz udaljenih mesta koji dolaze organizovano, svojim autobusima, u subotu 14. septembra, moći će doći do Popovice – STARTA, s tim što se njihovi autobusi po izlasku putnika, moraju udaljiti sa platoa na Popovici i zone Starta. Nemojte dolaziti spratnim i zglobnim autobusima, jer je njihovo kretanje lokalnim putem za Popovicu zabranjeno.

Za sve posetioce, povratak u grad će biti organizovan autobusima GSP-a (nedelja, 02:00). Karta se kupuje u autobusu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments