Treći seminar “Stopama prvih botaničara”

       

Treći vikend seminar, u okviru programa Stopama prvih botaničara, koji organizuje Pokret gorana Novog Sada će se održati 22. i 23. septembra.

PROČITAJTE: Poziv na program “Stopama prvih botaničara”

Program je namenjen mladima od 17 do 22 godine koji su tokom prethodna dva seminara boravili i radili u Karlovačkoj gimnaziji, Herbarijumu Departmana za biologiju i ekologiju – BUNS, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu i Herbarijumu Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Pored laboratorijskog rada, prikupljanja podataka sa herbarskih dvolisnica, učesnici su išli i na Karlovački dunavac u terensko istraživanje, sa stručnim predavačem i profesorom iz Slovenije prof. dr Nejc Joganom.

Tokom ovog vikenda učesnici će biti obučavani kako da sortiraju, analiziraju i prezentuju prikupljene naučne podatke, ali i na koji način da izrade sami svoj naučni rad. Predah od nauke će napraviti uz vožnju katamaranom na Dunavu i posetiće Specijalni rezervat prirode Koviljsko-petrovaradinski rit.

Program ima za cilj da mladima približi nauku, prirodu, omogući im aktivan boravak u prirodi i razumevanje ekosistemskih odnosa i veza, a kasnije i direktno uključivanje u sam proces zaštite prirode.

Program Stopama prvih botaničara se realizuje zahvaljujući Gradskoj upravi za sport i omladinu i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i kroz program CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za zaštitu životne sredine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments