Premijera kratkometražnog filma “Moja Ekipa”, izložbe umetničkih dela vajarske, slikarske i fotografske sekcije, kao i koreografiju plesne sekcije, održaće se u subotu, 28. decembra u Plavoj Sali škole “Milan Petrović” na Novom naselju, sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Ova umetnička dela, proizvod su rada čak sedam umetničkih sekcija, u okviru projekta “Art Kvart – Start! 2019”, koje su se održale u šest delova Novog Sada. U prethodnim mesecima, 50 omladinaca i srednjoškolaca je, tokom 70 radionica, vredno stvaralo uz svoje mentore, mlade umetnike i uz marljiv rad i pristup istaklo svoje izazove i dileme u odrastanju i koračanju kroz život.

Film “Moja ekipa” bavi se univezalnim vrednostima iz perspektive mladih ljudi, kroz tri kratka filma. Film se bavi prijateljstvom, odrastanjem i preprekama tinejdžera.
Šta su nam to muzička, dramska, plesna, režiserska, slikarska, fotografska i vajarska sekcija pripremili, saznaćemo u subotu, a više informacija možete naći na: www.facebook.com/events/830584044078843/

U “Art Kvart – Start! 2019” bilo je uključeno šest delova grada: Detelinara, Novo naselje, Centar, Adamovićevo naselje, Petrovaradin i Rotkvarija, a ovi mladi, pozitivni ljudi, prikazali su izuzetnu kreativnost, predanost i posvećenost, koju najbolje opisuju njihovi radovi.

“Art Kvart – Start“ je u prethodnim godinama značajno uticao na profesionalnu orijentaciju mladih, usmeravajući ih da se odvaže u umetničkom pravcu, te su brojni primeri omladinaca koji su upravo nakon ovih kurseva upisivali srednju umetničku školu odnosno Akademiju umetnosti. Iza vrednog rada omladinaca uz mentorstvo mladih umetnika je nekoliko filmova, muzičkih spotova, songova, vajarskih instalacija, multimedijalnih izložbi ali i brojna prijateljstva.

Prošlogodišnji projekat je bio finalista “Amateo” konkursa za amatersko stvaralaštvo Evrope, odnosno bio je izabran u pet najboljih projekata u kojima učestvuju amateri na nivou celog starog kontinenta, dok je ove godine projekat osvojio nagradu za “Originalnost u izvođenju i primenu savremenih metoda edukacije prema principima zdravih gradova“  na konkursu “Moj doprinos zdravlju zajednice“ koji organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, Gradske uprave za kulturu i mnogih prijatelja projekta

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments