U Kulturnom centru Novog Sada od danas, 8. oktobra biće otvorene tri nove izložbe.

Izložba slika Snežane Pešić Rančić Štancovanje sudbine biće otvorena u 19 i 30 časova u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 22. oktobra.

“Kao na nekoj traci u fabrici rata, mnoštvo ljudi upakovano i kodirano, upućuje se na određene destinacije. Bez volje, želje i pitanja, život im se preformatira u nešto drugo. Ova kolona je samo jedan prizor modernog čovečanstva koje se igra i štancuje sudbine ljudi”, navodi autorka.

Izložba crteža Beleške sa putovanja autora iz Bugarske, Laure Dimitrove i Stefana Altakova  biće otvorena u 19 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 22. oktobra.

Izložba On the spot – digitalna instalacija Ivana Šukovića biće otvorena u 20 časova u  Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 19. oktobra.

Izložba On the spot aktuelizuje prošireni oblik fotografije za koji se vezuju arhivski materijal, audio i video zapisi. Projekat istražuje potencijal stare fotografije i prepoznaje njeno drugačije značenje, podvrgavajući se različitim umetničkim medijima u cilju novog čitanja prethodnih etapa familijarnog identiteta. U radu je nezaobilazan kontekst arhivske umetnosti koja prezentacijom fotografske građe iz prošlosti preispituje, aktuelizuje i angažuje sadašnjost.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments