Tribina “Biciklisti pitaju grad” sutra u KCNS

       

Tribina Biciklisti pitaju grad biće održana u subotu, 22. septembra u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 18 časova, a u organizaciji Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Na tribini će učestvovati: Marko Trifković, Novosadska biciklistička inicijativa, Dejan Stojković, Uprava za građevinsko zemljište i investicije i Rade Vukelić, Odeljenje saobraćajne policije PU Novi Sad.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, u subotu 22. septembra obeležava se Dan bez automobila.

Tribina je osmišljena tako da se prisutnima obrate predstavnici Novosadske biciklističke inicijative, saobraćajne policije i Uprave za investicije i građevinsko zemljište, koji bi svako iz svog domena govorili o problemima sa kojima se susreću biciklisti, o propisima koji se odnose na učešće biciklista u saobraćaju, kao i o infrastrukturnom uređenju površina namenjenih za saobraćaj bicikala na području grada.

Zaključci tribine biće dostavljeni nadležnim gradskim upravama, uz molbu da ih razmotre i pokušaju da ih uvrste u svoje planove, kako bi se biciklistički saobraćaj u gradu dalje razvijao i kako bi bila povećana bezbednost vozača dvotočkaša.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments