Prva u nizu tribina “Sa feminizmom na TI“ ženskog kolektiva Femme Praxis biće organizovana u četvrtak, 8. oktobra, u prostoru doma b-612.

“Mala istorija velikih žena” tematizuje razvoj ženskih pokreta kroz istoriju, njihove teorijske i ideološke kopče, vodeće akterke i najvažnije događaje. O tome kakvi su bili modeli organizovanja, koji su bili ključni zahtevi i da li se oni i u čemu danas razlikuju govoriće Marina Savić – filološkinja komparatistkinja i menadžerka u kulturi i Vesna Vojvodić – sociološkinja.

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Razgovor počinje u 19 časova. Dom b-612 nalazi se u Miletićevoj broj 40 u Novom Sadu.

U skladu sa preventivnim epidemiološkim merama, mole se svi učesnici i učesnice da ponesu i tokom boravka u zatvorenom prostoru nose maske.

Serijal “Sa Feminizmom na Ti” obuhvatiće četiri tribine posvećene pojedinačnim problemima patrijarhalnog društva i odnosa roda i društvene klase, ženske istorije rada, rodne ravnopravnosti i obrazovanja, uloge žene u porodičnoj strukturi, ženskim emotivnim i prijateljskim odnosima, odnosa prema telu, nasilju i drugo.

Popularna kultura koja se plasira kroz različite medijske forme ima izuzetnu moć edukacije pa će sadržaj svake od tribina biti upotpunjen prikazivanjem inserata iz filmova, serija i televizijskih emisija.

Dodatne informacije mogu se dobiti od Marine Savić putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 069/620346.

Tribine se organizuju u okviru projekta “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa” koji sprovode udruženja “HMM…“ i “BalkanIDEA Novi Sad“, uz podršku programa  “Novi Sad – Evropska prestonica mladih” i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments