Tribina “Muške priče: Da li uniforma čini muškarca?“ sutra u KCNS

       

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina Muške priče: Da li uniforma čini muškarca? biće održana u petak, 14. septembra u 19 časova u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Autor i moderator je Danilo Koprivica, a gosti na tribini biće bivši oficir Vojske Jugoslavije Vladimir Srdić i specijalista medicinske psihologije Zoran Todorovski.

Dvadeset šesta po redu Zelena debata, zamišljena je kao drugačiji pogled na iskustva i perspektivu obaveznog služenja vojnog roka.

Vladimir Srdić, bivši oficir Vojske Jugoslavije, inženjer telekomunikacija, rođen je u Kikindi 1968. godine. 1987. godine u Zagrebu je završio Vojnu gimnaziju. Akademiju je pohađao u Zagrebu i Beogradu, a diplomirao je 1991. na VA KoV na smeru telekomunikacije i veze. Nakon demobilizacije na vlastiti zahtev, radio u privredi, da bi potom bio načelnik Severnobanatskog okruga i direktor Pokrajinske službe NSZ. Danas je pasionirani stolarski šegrt, zavisni suprug i otac i nezavisni konsultant i ljubitelj roka i usne harmonike.

Zoran Todorovski, specijalista medicinske psihologije, stalno zaposlen na Odseku za psihologiju i neuropsihologiju u okviru Instituta za neurologiju Kliničkog centra u Novom Sadu. Kako sam kaže, bio je i ostao dobar vojnik.

Autor i moderator Danilo Koprivica, vojni rok odslužen na ostrvu Vis pamti kao veoma lepe dane.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments