Novosadski sociološki klub organizuje tribinu pod nazivom “Rijaliti programi u Srbiji: za ili protiv“ koja će se održati danas, 4. decembra, u 19 časova u Kino sali na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Tribina se održava uz podršku Odseka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Svi su pozvani, tribina je interaktivna i besplatna.

Na tribini će govoriti novinar  Zoran Ćirjaković, novinarka i sociološkinja Katarina Antonić i sociološkinja Marina Nedeljković.

Moderator tribine je sociološkinja Kristina Pejković.

Na tribini će biti reči o razlozima zbog kojih ljudi gledaju rijalitije, zašto ih kritikuju, kakve su posledice po društvo i slično.

Zoran Ćirjaković (1965) je predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a poslediplomske studije je završio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Bio je izveštač Newsweek-a i The Los Angeles Times-a tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji. Za domaće medije izveštavao je tokom oružanih sukoba i kriza u zemljama Azije i Podsaharske Afrike. Vodio je seminare o istraživanju i izveštavanju iz kriznih i opasnih okruženja. Radio je kao novinar NIN-a i spoljnopolitički komentator Radija B92. Putopisne tekstove i reportaže je objavljivao u brojnim domaćim medijima. Kao predavač je gostovao na univerzitetima u Velikoj Britaniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Piše publicističke radove i komentare. Bavi se alternativnim modernostima, Podsaharskom Afrikom i interkulturalnim komunikacijama.

Katarina Antonić (1994) je apsolventkinja na Odseku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Pisanjem je počela da se bavi na samom početku studija kada je uređivala nezavisni studentski časopis “Studentska zona”. Radila je kao kolumnistkinja i novinarka Šabačkog nedeljnika “Glas Podrinja”. Trenutno je članica redakcije i autorka na portalu “Mašina” koji se bavi proizvodnjom društvene kritike, a svoje tekstove je objavljivala i na drugim medijima poput srpskog izdanja Le Monde Diplomatique. Kao glavna polja svog interesovanja izdvaja marksizam i anti-imperijalizam.

Marina Nedeljković (1989) je osnovne i master studije završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Odseku za sociologiju. Od decembra 2015. godine, radi kao profesor sociologije u E-gimnaziji. Obavljala je i funkciju člana Saveta Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, kao i člana Saveta za mlade i Saveta za obrazovanje i sport Skupštine Grada Novog Sada. Trenutno je na doktorskim studijama na katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je i zaposlena kao istraživač-pripravnik na projektu. Pored toga Marina obavlja funkciju odbornika u Skupštini grada Novog Sada, a ima iskustva u radu u lokalnim medijima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments