Tribine o ženskom preduzetništvu 14. i 15. novembra

       

Pet tribina na temu ženskog inovacionog preduzetništva biće održane 14. i 15. novembra na Univerzitetu u Novom Sadu. Tribine “Zakoračimo u svet dobrih ideja” se organizuju u okviru projekta Space4Women.

Nosilac projekta je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, a projekat je podržan od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Učesnici tribina su eksperti iz određenih oblasti kao i uspešne preduzetnice o čijem znanju i iskustvu će, tokom 14. i 15. novembra, biti reči na Filozofskom fakutetu, Poljoprivrednom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Tehnološkom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Kreativni i poslovni potencijali koje u sebi krije žensko preduzetnišvo nisu u potpunosti iskorišćeni u većini zemalja. Ova tema je relativno nova, kako u svetu, tako i u Srbiji, i kao takva, nosi sa sobom brojne nepoznanice, ali i širok spektar mogućnosti. Moderno društvo koje sve više zahvataju promene u eri digitalizacije, novih tehnologija i novih načina poslovanja zahteva nove pristupe, kao i nove ideje. Mnogi danas imaju ideje ali i pitanja odnosno dileme koje se tiču njene realizacije. Većina mladih nema mnogo iskustva niti znaju kome da se obrate za savet. Kreativnost nažalost često nije dovoljna i na putu do uspeha potrebna su adekvatna znanja i veštine. Iz tog razloga, kroz održavanje tribina mladi će biti informisani o potencijalima i mogućnostima koje imaju kako bi mogli da razviju svoje inovativne ideje.

Više informacija o terminima održavanja i učesnicima tribina možete pronaći na sajtu .

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments