Trka planinskih biciklista u nedelju na Fruškoj gori

       
foto: http://bss.rs

Biciklistički klub “Novi Sad” četvrtu godinu za redom organizuje etapnu trku planinskih biciklista (MTB trke) na Fruškoj Gori. U nedelju, 10. juna, u 10 časova ispred hotela Ceptor na Andrevlju kreće start poslednje etape.  

Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je čini dodatno atraktivnom. Takođe, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Organizatori kažu da je staza ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi tri dana, pobednik je onaj takmičar koji u tri dana ima najmanje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara. Ove godine trka se vozi u klasi 2 odnosno S2 koja pobedniku donosi 80 bodova.

“Ove godine posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju (10. Juna), u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. Na raspolaganju su im dve staze  – Veliki maraton od 67 kilometara za one najspremnije i Mali maraton od 34 kilometra za sve one koji žele da dođu da uživaju sa svojim biciklom na Fruškoj Gori. A, voziće zaista uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije,” kaže direktor trka, Nemanja Vajs.

Biciklistički klub “Novi Sad” je od 2014. do danas organizovao i pet etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija). U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments