foto: Promo

Prvog vikenda juna u Novom Sadu je na programu praznik za sve koji vole auto-trke, adrenalin i brzu vožnju – 36.  Velika nagrada Novog Sada.

Takmičenje na stazi Mišeluk, prvo je u kalendaru kružnih trka Sportskog auto i karting saveza Srbije. Održaće se 2. i 3. juna, a dan pred trkački vikend na platou ispred SPC “Vojvodina” (SPENS) u Novom Sadu biće organizovana promocija trke, ali i bezbednosti u saobraćaju.

foto: Promo

”Velika nagrada Novog Sada” jedna je od najznačajnijih i najposećenijih trka u našoj zemlji, prva je u kalendaru kružnih trka Sportskog auto i karting saveza Srbije, a ove godine, pored takmičara iz cele Srbije ona okuplja i takmičare iz regiona. Izuzetno je važno što pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter i što promoviše bezbednost u saobraćaju. Grad Novi Sad prepoznaje značaj ove manifestacije i podržava je”, kaže član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik „Sportskog auto moto karting kluba 021 Novi Sad” Marko Sandiki se zahvalio Gradu i javnim preduzećima na podršci i pozvao ljubitelje automobilizma da pored trka, uživaju i u dešavanjima koja će biti organizovana u revijalnom delu programa.

”Što se tiče takmičarskog dela programa, vozači će biti raspoređeni u 11 klasa koje se skupljaju u četiri divizije, tako da ćemo na kraju imati četiri trke. Najveće gužve očekujemo u prve dve klase – „Nacionalnoj klasi Mali N” i „Nacionalnoj klasi Hibrid”, a ove godine biće uvedena i nova „Klasa 1600″ u okviru koje će vozači po prvi put pokazati svoje automobile i umeće, upravo u Novom Sadu i koja će biti izuzetno atraktivna za publiku”, istakao je Marko Sandiki.

Na platou Spensa biće izloženi najbolji trkački automobili, organizovaće se poligon za kurs bezbedne vožnje sa simulatorima, uz podršku partnera u organizaciji – nacionalne Agencije za bezbednost saobraćaja.

Most slobode zatvoren od 9.30 do 16.30

Tokom održavanja trke na Mišeluku, 2. i 3. juna od 9.30 do 16.30 časova Most slobode biće zatvoren za saobraćaj. U tom periodu će se za izlaz iz grada na sremsku stranu koristiti alternativni pravci. Važna informacija je i da je putni pravac preko Varadinskog mosta i Trandžamenta prohodan i da će biti otvoren za saobraćaj. Isto važi i za pravac preko Drumsko-železničkog mosta.

Saobraćajna policija će pružiti intenzivnu podršku i logistiku tokom održavanja trke, tako da će saobraćajnice koji omogućavaju izlaz iz Novog Sada na sremsku stranu biti prohodne i  vozači u Novom Sadu neće imati problema na tim pravcima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments