Turizam u Vojvodini beleži rast u kontinuitetu

       

potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas, 28. maja zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem, nagradu Privredne komore Vojvodine “Кapija uspeha” najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini, u 2018. godini.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je turizam i ugostiteljstvo – najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i AP Vojvodini, u kojoj ima još prostora za razvoj i dostizanje još boljih rezultata.

Кako je naveo, u toj oblasti je prošle godine zabeležen rast od 11,2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini oko 8,5 odsto.

“Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome govore i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu zabeležen je još brži rast prihoda sa 900 miliona na preko 1,3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018.”, kazao je potpredsednik Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ulaganja u ovu oblast, te da se pored podsticajnih mera krenulo i sa direktnim ulaganjima.

“Od polovine decembra 2018. godine, počela je realizacija velike investicije – Akva velnes i spa centara na Paliću, koji sa milijardu dinara zajednički finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica”, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da će to ulaganje sigurno doprineti podizanju kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva u Vojvodini.

Nagradu “Кapija uspeha” Privredna komora Vojvodine dodelila je 27. put za redom, onima koji postižu nabolje rezultate u oblasti turizma i ugostiteljstva. Prema rečima predsednika PКV Boška Vučurevića, nagrada se dodeljuju u različitim kategorijama, kao što su smeštajni kapaciteti, restoranske usluge, vinarije, čarde, turističke agencije. Vučurević je naveo da je odluka o dobitniku bila teška, što pokazuje da se turizam ubrzano razvija.

Nagrade su uručene u hotelu “Šeraton”, koji je jedan od ovogodišnjih laureata nagrade “Кapija uspeha”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments