Foto; nsuzivo

NOVI SAD: Više javno tužilaštvo je, posle svedočenja nekoliko policajaca u novosadskom Višem sudu, odustalo od krivičnog gonjenja Novosađanina Ivana Ključovskog (32), nekadašnjeg šefa lokalne navijačke grupe, okrivljenog za nasilničko ponašanje pre osam godina na sportskom događaju i ometanje službenog lica u obavljanju poslova.

Njega su sudski stražari beogradskog zatvora doveli u bukagijama, a svi saslušani policijski službenici, pa i oni koji su povređeni u navedenom događaju na novosadskoj Železničkoj stanici pri odlasku lokalnih navijača na meč u Beogradu, kazali su da ne prepoznaju okrivljenog kao osobu koja je tada bacala kamenice na njih. Onima koji nisu mogli da se prisete događaja u kojima je povređeno nekoliko policajca prikazan je kvalitetan video-zapis sukoba na platou novosadske stanice.

Ostali okrivljeni iz pomenutog slučaja Slobodan M., Dražen N., Stefan P. i Nenad M. sklopili su sporazume o priznanju krivičnog dela ili se negde radilio o nastupanju apsolutne zastarelosti, ali Ključovski je tražio da se utvrdi da on u trenutku spornih dešavanja nije bio na licu mesta.

Snimak je jasno i pokazao da se on pojavljuje na mestu događaja tek kad je situacija završena, osnosno stavljena pod potpunu kontrolu. Doduše, on je kazao da su osobe koje su se sukobile s policijom njegovi drugari, i da je tada pošao da vidi šta se dešava s njima.

Po optužnici, 15. apila 2010. godine oko 15 sati na Železničkoj stanici u Novom Sadu u sastavu grupe navijača, prilikom odlaska na fudbalsku utakmicu koja se odigravala u Beogradu, navedeni okrivljeni su su nasilno ponašali, uništavali imovinu, vređali policajce i pretili im, uz bacanje kamenica u jednom trenutku. S. H.

Autor: nsuzivo.rs/Dnevnik.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Djukic
21/12/2018 19:01

Pravda za Kljuca. To kraljuuuu do pobede

Ivan
21/12/2018 19:30

Majko moja,Srbija i tuzilastvo..

ime
22/12/2018 04:02

mafija murija