Foto: nsuzivo.rs

“U Novom Sadu i na teritoriji još 11 opština u Vojvodini situacija je veoma, veoma nepovoljna, alarmantna, i ja očekujem da lokalne samouprave uvedu vanrednu situaciju, a to bi značilo da se ograniči rad objekata u kojma dolazi do velikog okupljanja više stotina ljudi”, predsednik Pokrajinske vlade rekao je Igor Mirović.

Osim Novog Sada kritično je u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je vanredna situacija već na snazi, zatim Zrenjaninu, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Žablju, Beočinu, Opovu, Kuli i Alibunaru. Situacija se proteklog vikenda naglo pogoršala i u Subotici u kojoj je zabeleženo čak 3 puta više pregleda i hospitalizovano 12 osoba.

“U Vojvodini za sada još uvek ima dovoljno bolničkih kapaciteta, ali najnoviji podaci su zabrinjavajući. Od jučerašnja 324 nova slučaja, dve trećine registrovano je u Novom Sadu, čak 246. Situacija je veoma teška i preti da izmakne kontroli”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović rekao je da je stav Vlade da se uvedu rigoroznije mere u onim opštinama u kojima ima 100 obolelih na 100.000 stanovnika.

“Trenutno na lečenju u kovid delu bolnice se nalazi 25 pacijenata od toga 23 na infektivnom odeljenju u izolaciji, a dva pacijenta u kovid jedinici intenzivnog lečenja, oba na mehaničkoj ventilacji jedan na invazivnoj, drugi na neinvazivnoj”, kaže Dr Gordana Krtinić, zamenica direktora Opšte bolnice Subotica

Vrhunac ovog talasa očekuje se u drugoj polovini meseca, pa je po oceni epidemiologa, od presudnog značaja izbegavanje nepotrebnih kontakata u narednih 10 dana.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments