Foto: nsuzivo.rs

U Vojvodini je do juče i zvaničnog izveštaja u 15 časova zabeležen 41 slučaj koronavirusa, od toga 22 na teritoriji Grada Novog Sada, izjavio je za RTV Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i predsednik Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine.

On je istakao da je Novi Sad potencijalno najugroženiji grad, posle Beograda, Valjeva i Niša, te da to znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu, kao i da ćemo prebroditi sva iskušenja, ako se budemo pridržavali svih propisanih mera.

Mirović je rekao da u Кliničkom centru Vojvodine ima 14 zaraženih koronavirusom koji su u boljem stanju, a troje pacijenata su na respiratorima i bore se za život.

“Hale na Novosadskom sajmu će biti pripremljene za smeštaj pacijenata, za slučaj da se desi najgori mogući scenario, a danas počinje opremanje jedne od njih. Na teritoriji AP Vojvodine postoje i drugi objekti za karantin za one koji stižu u iz inostranstva; tu je odmaralište Letenka na Fruškoj gori i kasarna u Somboru”, istakao je on.

Mirović je rekao da je u okviru mera za ublažavanje posledica epidemije virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života građana, Pokrajinska vlada u petak i ponedeljak izdvojila 111 miliona dinara da bi pomogli manje razvijene lokalne samouprave.

“U tu svrhu, pripremljeni su neophodni pakte hrane i higijene, za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara. Razvijenije lokalne samouprave će izdvojiti sopstvena sredstva i u narednih 7 do 10 dana ćemo uspeti da snabdemo najugroženije. Mi smo Кikindu i njihov štab za vanredne situacije pomogli sa 7 miliona dinara, sa namirnicama za soc ugrožene, i uspeli smo da tamo stabilizujemo situaciju”, kazao je on.

U narednim danima, prema Mirovićevim rečima, radiće se na tome da se rastereti migrantski kamp u Кikindi u kom se trenutno nalazi 1.000 ljudi kako bi postojala potpunija kontrola u složenoj epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, te da je zamolio ministra odbrane da se obezbedi jedan sanitetski tim za zdravstvenu trijažu migranata.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments