Foto: nsuzivo.rs
Bukovac će uskoro moći da se pohvali novim, savremeno uređenim javnim prostorom sa dečjim igralištem, a koji se realizuje od strane Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Radovi uključuju izgradnju platoa na prostoru oko 700 m2 duž Ulice kralja Petra I, postavljanje urbanog mobilijara sa klupama, novom česmom, držačima za bicikle, niskim i visokim rastinjem, a sve to činiće savremeni višefunkcionalni javni prostor.

Predviđen je i prostor za igru dece do 12 godina sa tartan podlogom koji će posedovati i rekvizite za igru. Dva kandelabra visine 4 metra u vidu ambijentalne rasvete upotpuniće utisak urbanog prostora, dok će dopunska podna svetla omogućiti korišćenje javne površine i noću. Na severnoj strani površine biće postavljena 2 metar visoka zaštitna ograda.

Radovi na uređenju javne površine u Bukovcu započeti su u avgustu ove godine, a rok za završetak je 4 meseca. Vrednost radova je 20,4 miliona dinara.

Reč je o opremanju površina javne namene koju u okviru programa „Novi Sad- Evropska prestonica kulture 2021“ realizuje Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments