Aleksandar Milutinović

Izveštaj Turističke organizacije Novog Sada, rađen prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, pokazuje da je na teritoriji Grada Novog Sada u januaru 2018. godine ukupno boravilo 10% više turista nego januara 2017.godine.

Takođe, u januaru ove godine ukupno je ostvareno 22,6% više noćenja nego istog meseca prethodne godine. Od toga domaći turisti su ostvarili  7,8% više noćenja, a strani čak 31,2% više noćenja nego januara 2017. godine.

U Turističkoj organizaciji  Novog Sada kažu da su porastu posete doprinele manifestacije koje su već tradicionalno organizovane na glavnom gradskom trgu i u Dunavskom parku -„Winterfest” i „Ledena šuma” kao i organizacija dočeka dve Nove godine. Sve gradske manifestacije i kompletna turistička ponuda promovisane su u kampanji TONS-a, pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu”.

Aleksandar Milutinović

Na osnovu podataka dobijenih od svih 25 hotela sa teritorije Novog Sada i 5 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u januaru 2018. najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Kine, Nemačke, Mađarske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments