U januaru deset odsto više turista posetilo Novi Sad (VIDEO)

       
Aleksandar Milutinović

Izveštaj Turističke organizacije Novog Sada, rađen prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, pokazuje da je na teritoriji Grada Novog Sada u januaru 2018. godine ukupno boravilo 10% više turista nego januara 2017.godine.

Takođe, u januaru ove godine ukupno je ostvareno 22,6% više noćenja nego istog meseca prethodne godine. Od toga domaći turisti su ostvarili  7,8% više noćenja, a strani čak 31,2% više noćenja nego januara 2017. godine.

U Turističkoj organizaciji  Novog Sada kažu da su porastu posete doprinele manifestacije koje su već tradicionalno organizovane na glavnom gradskom trgu i u Dunavskom parku -„Winterfest” i „Ledena šuma” kao i organizacija dočeka dve Nove godine. Sve gradske manifestacije i kompletna turistička ponuda promovisane su u kampanji TONS-a, pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu”.

Aleksandar Milutinović

Na osnovu podataka dobijenih od svih 25 hotela sa teritorije Novog Sada i 5 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u januaru 2018. najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Kine, Nemačke, Mađarske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments