Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U kaćkom vrtiću “Zvončić”, nakon nadogradnje ustanove, upisano je sto dece, zaposleno je još vaspitača, a u proširenje objekta investirano je gotovo 100 miliona dinara

U Kovilju će se proširivati vrtić za četiri sobe.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nove radne sobe su počele sa radom 1. septembra, a u realizaciji ovog projekta učestvovao je i Grad.

-Kać je mesto koje može sa ponosom da istakne da nema više dece koja nisu upisana u obdanište Radosno detinjstvo. Ovde su sada dve starije i dve mlađe jaslene grupe i sva deca su upisana. Sa jačim kapacitetom u budžetu ravnomerno razvijamo ceo Novi Sad. U Kaću nas čeka još investicija, uskoro završavamo i penzionerski klub, završili smo mesnu zajednicu- istakao je gradonačelnik.

On je naveo da nije lako obezbediti da obdaništa budu besplatna za svu decu, kao što je to u prethodne dve godine.

Sto dece upisano je u četiri grupe, dve mlađe i dve starije jaslene; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Čestitam Kaćanima i glavnom vaspitaču, njenim koleginicama, ovo je pre svega njihova pobeda. Kać je idealno mesto za život, blizu grada, dobro koncipirano, sa svim ustanovama i lepom školom, kulturnim i sportskim životom- naglasio je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada naveo je da se uskoro očekuje i početak izgradnje vrtića na Adicama što će dovesti do rekordnog broja mesta za upis u predškolsku ustanovu Radosno detinjstvo, a u Kovilju će se takođe proširivati vrtić za četiri sobe.

Snežana Srdić. glavni vaspitač, istakla je da se lista čekanja u Kaću smanjila; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Snežana Srdić, glavni vaspitač, izjavila je da su izuzetno zadovoljni uslovima, a da su sa nadogradnjom vrtića smanjili listu čekanja.

-Deca su prezadovoljna, kao i roditelji. Sve sobe su prostrane i svetle- rekla je Srdić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments